Revoltă în rândul studenților din România

UAIC

UAIC

Alianța Națională a Organziațiilor Studențești din România (ANOSR) a dat startul de marți, 6 mai, unui protest prin care studenții universităților mai importante din țară, printre care și universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, își exprimă nemulțumirile cu privire la regimul din învățământul superior.

Aceștia sunt nemulțumiți  din cauza faptului că doar 6% din voturile lor pentru alegerea rectorului sunt luate în considerare, restul reprezentând voturile venite din partea profesorilor universitari. Din cauza taxelor prea mari, rata abandonului în învățământul superior a crescut, ajungând la un procent de 40%. Tinerii mai spun că opiniile lor nu sunt ascultate în universități și sunt tratați cu superioritate și indiferență.

„După ani de zile în care părerile noastre nu au mai contat, ne-a ajuns cuțitul la os și vrem să ne luăm universitățile înapoi. Universitățile sunt făcute să deservească studenții și nu invers, iar situația catastrofală în care a ajuns sistemul de universitar ne face să nu mai putem accepta declinul continuu care caracterizează școala românească. Parlamentari, miniștri, președinți, primari și alți reprezentanți ai poporului, toți și-au asumat atât în discursuri electorale, cât și în legi nerespectate, că educația trebuie să fie o prioritate pentru România, însă niciunul nu a mișcat un deget pentru asta”, a spus Cristi Popescu, președinte ANOSR.

În trei centre Universitare din țară, studenții s-au baricadat în amfiteatre pentru a discuta această problemă, fiind hotărâți să nu părăsească sălile până deciziile lor vor fi luate în seamă.

 Elena Mormeci

elena.mormeci@addinfo.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.