Rețelele de socializare – un viciu sau un lucru indispensabil?

Rețelele de socializare - un viciu sau un lucru indispensabil?

Rețelele de socializare – un viciu sau un lucru indispensabil?

Toți mai mulți tineri devin dependenți de gadgeturi și de rețelele de socializare, acceptând în lista de prieteni persoane necunoscute. Ei își expun astfel viața privată prin diverse postări.

Conform unui studiu, oamenii dependenți de rețelele de socializare riscă izolarea și inadaptarea la sociatate. Cu toate acestea, unii nu își pot începe ziua fără a accesa contul de facebook, iar alții abia dacă își verifică email-ul. Știm cu toții beneficiile rețelelor de socializare, însă ceea ce nu știm sau pur și simplu ignorăm, este dependența de acestea. Începem cu o simplă curiozitate și ajungem să petrecem ore în șir. Dar care este până la urmă scopul acestor platforme?

Deși la prima vedere comunicarea online poate fi necesară și accesibilă oricui, aceasta nu este mereu eficientă.  Utilizată în mod rațional, aceasta nu poate duce la dependență.

Un aspect negativ al rețelelor de socializare este acela că ne privează de libertate.  Facebook, în mod special, este cel mai grozav sistem de spionaj inventat vreodată. De ce? Este simplu. Avem cea mai cuprinzătoare bază de date despre oameni, despre relații, despre adresele lor, locații, despre interacțiunea cu ceilalți, despre rudele lor. Toate aceste informații sunt stocate în SUA, toate sunt accesibile serviciilor de informații. Facebook, Google, Yahoo sunt companii americane care au construit interfețe pentru serviciile de spionaj  americane. Când vă adăugați prietenii pe facebook, faceți o muncă de voluntariat pentru serviciile de spionaj americane.

Ce însemna altădată comunicarea, acum rămâne doar o amintire.

Fii tu schimbarea pe care vrei să o vezi în lume!

Emanuela Viziteu

ema.viziteu@addinfo.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.