Restricții în traficul ieșean cu ocazia Semimaratonului

Semimaraton la Iași

Semimaraton la Iași

Semimaratonul Iași a ajuns la a doua ediție. Acesta va avea loc duminică, 24 aprilie, iar participanții vor lua startul de la Palatul Culturii. Peste 700 de persoane sunt așteptate să participe la acest eveniment, iar siguranța lor pe traseu va fi asigurată de către polițiștii rutieri. Mai multe artere ale orașului vor fi inchise în intervalul orar 8.00 – 14.00, pentru monitorizarea, restricționarea și fluidizarea traficului rutier pe traseul competiției sportive.

„Avem mai multe probe în concurs, semimaraton 10 kilometrii ștafeta. Avem 765 de participanți confirmați. Mai avem cross-ul popular de 2,5 kilometrii si cross-ul copiilor care este împărțit pe trei categorii de vârstă. Avem în jur de 350 de copii înscriși.”, a declarat Victor Vlad, unul dintre organizatorii evenimentului.

Pe lângă promovarea unui stil de viață sănătos, semimaratonul are și caracter social. Organizatorii vor încerca strângerea de fonduri pentru a ajuta mai mulți elevi din mediul rural să își continue studiile la liceu.

„Avem două cauze caritabile. Prima este pentru o fundație din Iași care ajută copiii cu o situație mai dificilă. Anul trecut am dat zece burse pentru acești copii, iar anul acesta sperăm să dăm mai multe. În a doua cauză caritabilă este implicată filiala din Iași a fundației caritabile Salvați Copiii.”, a declarat Victor Vlad.

Pe sectorul cuprins între Strada Petru Poni si Fundație, circulația rutieră va fi oprită. Șoferilor le este recomandat să evite si pasajul Mihai Eminescu.

Georgiana CONSTANTINESCU

Leave a Reply

Your email address will not be published.