Reguli de igienă pentru elevi

Elevi

Elevi

Potrivit unui proiect de lege, din toamnă va fi introdusă o nouă materie în școli. Aceasta va fi obligatorie și va fi predată atât în școlile primare, cât și la liceu.

În urma unei întâlniri, ministrul sănătății, Nicolae Bănicioiu a discutat cu ministrul învățământului despre noua materie care va fi introdusă în programă. Ea se va desfășura o dată pe săptămână, timp în care elevii vor fi puși în temă cu reguli de nutriție, igienă și consult medical din partea unor medici specialiști.

„Sunt foarte multe lucruri interesante de predat elevului. Nu aş vrea să fie opţionale. Lecţii interactive, plăcute. Cred că esenţial pentru fiecare dintre noi este să avem aceste noţiuni dobândite din perioada de educaţie. Este vorba de cursuri de creare de abilităţi şi chiar de obiceiuri alimentare, acea alimentaţie sănătoasă pe care noi o tot clamăm şi nu avem nici timpul necesar să învăţăm copilul. Dacă aceste lucruri sunt predate de timpuriu, se creează şi obiceiuri sănătoase adultului tânăr”, a declarat Nicolae Bănicioiu pentru  Ziarul de Iași.

Guvernanții doresc ca prin această oră să educe modul de viață al elevilor îndrumându-i la o dietă sănătoasă și un mod de viață mai sănătos.

Elena Mormeci

elena.mormeci@addinfo.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.