Regia Autonomă de Distribuție și Exploatare a Filmelor va decide asupra situației cinematografelor din Iași

Regia Autonomă de Distribuție și Exploatare a Filmelor (RADEF) trebuia să ia o decizie, ieri, 11 ianuarie, cu privire la predarea celor patru cinematografe după ce Primăria Municipiului Iași a decis în instanță preluarea acestora.

Primăria Municipiului Iași așteaptă hotărârea judecătorească de pe data de 17 ianuarie când va mai avea o noua întâlnire în instanță cu cei de la RADEF.

„Când cinematografele vor intra în subordinea primăriei, acestea vor funcționa ca cinematografe, nimic altceva. Acolo lucrează oameni, iar ei nu au nicio vină. Cinematograful Dacia, deși acum a devenit o cafenea, va fi din nou cinematograf. Încă nu am primit nimic oficial de la RADEF, așteptăm hotărârea de pe 17 ianuarie.”, a declarat Mihai Chirica, primarul Iașului.

Primăria a inițiat demersul pentru preluarea cinematografelor abia în 2015, deși RADEF trebuia să le predea încă din 2008 când a fost aprobată o lege în acest sens. Fostul cinematograf Copou nu se află pe lista clădirilor ce trebuie predate, acesta fiind parte a unui contract de vânzare-cumpărare.

Alina BATCU

Leave a Reply

Your email address will not be published.