RCA mai ieftin pentru tineri

 

Trafic

Trafic

Societăţile autorizate să practice asigurări RCA au primit termen până la sfârşitul lunii februarie de a revizui tarifele pentru tineri, urmărind cele trei direcţii majore de acţiune: protecţia consumatorului, reglementare şi supraveghere.

„ASF a intervenit în ianuarie 2015 prin modificarea câtorva prevederi ale Normei 23/2014 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule pentru a flexibiliza cadrul de reglementare, lăsând astfel libertatea societăţilor de asigurări să îşi optimizeze portofoliile pentru a diminua diferenţele înregistrate între tarifele de primă pe diverse categorii de vârstă. Astfel, a fost abrogat alineatul 1 al articolului 21, care era cel mai frecvent invocat de asigurători ca sursă de stimulare a creşterii preţului poliţelor RCA. Acesta stipula obligaţia asigurătorilor de a stabili tarife de primă RCA astfel încât să fie acoperite toate angajamentele ce decurg din încheierea contractelor de asigurare pe acest segment”, precizează ASF.

În România, numărul de poliţe RCA este de 3.111.451 pentru persoane fizice, dintre care 47.987 sunt poliţe aferente tinerilor sub 25 de ani.

 

Oana Crețu

oana.cretu@addinfo.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.