RATP Iași dispare. Tribunalul a dispus intrarea în faliment

ratp_iasi

ratp_iasi

După un an și jumătate în care s-a aflat în insolvență, RATP Iași este foarte aproape de a intra în faliment. Judecătorii au respins planul de reorganizare iar astăzi, Tribunalul Iași a dispus dizolvarea societății, care a fost notificată în privința deschiderii procedurii de faliment.

În urma acestei decizii, Primăria Iași a hotărât înființarea CTP (Compania de Transport Public), aceasta urmând a fi creată în maximum două luni. „Vom activa Compania de Transport Public cât mai curând și sperăm ca acesta să fie un nou început. Am reușit să ne organizăm din timp și nu mai vreau să așteptam decizia din luna septembrie”, a declarat Mihai Chirica.

Decizia din luna septembrie, la care face referire primarul interimar al Iașiului, are legătură cu faptul că societatea poate contesta actuala hotărâre a judecătorilor. RATP Iași a intrat în insolvență la jumătatea anului 2014 din cauza datoriilor care însumau aproape 200 de milioane de lei, o mare parte dintre acestea reprezentând datorii către stat.

Andrei CRISTIAN

Leave a Reply

Your email address will not be published.