Protest al șoferilor din Dancu nemulțumiți de starea drumului pe care circulă

Peste o sută de șoferi din Iași au protestat ieri pe drumul ce leagă comuna Holboca de orașul Iași, nemulțumiți de starea drumului pe care îl parcurg aproape zilnic. Aceștia au format coloane de mașini pe ambele sensuri și au parcurs drumul județean 294A de mai multe ori, claxonând și blocând traficul pentru a-și arăta indignarea.

Conform spuselor șoferilor, drumul Iași-Holboca nu a fost reparat de peste 25 de ani. „Încercăm să atragem atenţia. E un mic protest, nu ştiu ce o să rezolvăm, dar ceva trebuie să rezolvăm. Fac off-road pe drumul ăsta, trebuie să îmi cumpăr un ATV să pot să trec, că altfel îmi omor maşina”, a declarat un protesatatar (sursa: mediafax.ro). Nemulțumirile conducătorilor auto se bazează și pe motive financiare: repararea mașinilor este costisitorare, suțin ei. „Nu se mai poate, nu mai rezistam. Lună de lună merg cu ea in service”, a spus unul din ei (sursa: Pro TV).

De drumul în cauză ar răspunde trei instituţii, pe diverse porţiuni: de una Primăria Iaşi, de una Consiliului Judeţean şi de ultima, Primăria comunei Holboca. Porţiunea de şosea care aparţine Primăriei Iaşi este prinsă într-un proiect european de reabilitare, în valoare de 20 de milioane de euro, însă mai durează până când va veni finanţarea. „Este vorba despre un proiect european a cărui documentaţie a fost finalizată acum câţiva ani, proiectul se ridică la aproximativ 20 de milioane de euro şi este vorba de realbilitarea atât a căii de rulare a tramvaielor, cât şi a străzilor, împreună cu trotuarele, staţiilor de transport a mijloacelor de transport în comun şi a spaţiilor verzi. Din nefericire, ghidul de finanţare pentru axa patru, unde am putea depune acest proiect, nu a fost încă publicat de către Guvern, a fost una dintre întrebările pe care le-a ridicat primaul Mihai Chirica, atunci când s-a întâlnit cu vicepremierul Sevil Shaidehh. Doamna ministru a declarat că în acest an, în cel mai scurt timp posibil, va fi publicat ghidul de finanţare”, a declarat Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei Iaşi (sursa: mediafax.ro).

Protestul a necesitat intervenția poliției și a jandarmeriei. Poliţiştii au dat și patru amenzi: pentru nepurtarea centurii de siguranță, pentru vorbitul la telefonul mobil şi pentru neprezentarea actelor.

Video cu protestul șoferilor aici.

      Mara Mațcu

Leave a Reply

Your email address will not be published.