Proprietăţile terapeutice ale cafelei

Cafea

Cafea

Dacă în articolul precedent „Cum să renunţi la cafea: 3 idei utile” am scris despre efectele nocive ale cafelei asupra sănătăţii, astăzi vă voi spune cinci întrebuinţări eficiente ale zaţului de cafea, care poate face minuni pentru pielea ta. Acesta a devenit un produs cosmetic indispensabil pentru îngrijirea pielii, a tenului sau chiar a părului. Deci iată cum poţi să-l foloseşti pentru a beneficia la maximum de proprietăţile sale:

1. Exfoliant cu ulei de măsline şi zaţ de cafea, pentru faţă

Pentru a te bucura de un scrub eficient şi sănătos pentru piele, amestecă cinci linguriţe de zaţ de cafea cu patru linguriţe de ulei de masline, pâna obţii o pastă groasă. Masează-ţi pielea prin mişcări circulare uşoare cu pastă obţinută, timp de două-trei minute, dupa care spală-te pe faţă cu apă calduţă și aplică o cremă hidratantă. Dacă zaţul de cafea are proprietăţi antiinflamatoare şi antioxidante, uleiul de masline hrăneşte pielea, menţinând-o catfielată şi luminoasă.

2. Mască pentru tratarea acneei

O mască realizată din zaţ de cafea şi miere ajută la lupta împotriva acneei. Mierea va cicatriza, dezinfecta şi emolia pielea, iar zaţul de cafea va elimina punctele negre şi acneea. Amestecă trei linguri de miere cu o lingură de zaţ de cafea, două linguri de praf de scorţişoară şi apă caldă. Aplică masca pe faţă şi las-o să acţioneze o jumătate de oră. Foloseşte masca cu zaţ de cafea şi miere timp de o lună, o dată pe săptămână, iar rezultatele vor apărea rapid.
3. Tratament eficient anticelulită
Zaţul de cafea este foarte eficient şi pentru tonifierea pielii. Acesta îndepărtează celulele moarte şi stimulează producţia de noi celule. Amestecă zaţul de cafea cu ulei de măsline, vitamina E uleioasă şi masează pielea uşor, o dată pe săptămână. Această mască exfoliantă curăţă porii, tonifică şi drenează pielea şi are un efect anticelulitic garantat.

4. Mască antirid

Zaţul de cafea este un anticearcăn natural. Amestecă o linguriţă de zaţ de cafea cu o linguriţă de iaurt sau brânză proaspătă şi adaugă câteva picături de lămâie. Lasă masca la frigider un sfert de oră. Aplică apoi masca cu zaţ de cafea pe conturul ochilor şi las-o să acţioneze 10 minute. Îndepărtează masca cu ajutorul unei dischete.

5. Oferă nuanţă podoabei capilare

Dacă eşti brunetă, poţi să-ţi faci singură o loţiune tonică pentru păr, tot ce-ţi trebuie e să pregăteşti o ceaşcă cu cafea, după orice reţetă doreşti, o laşi să se răcească şi după ce ieşi din baie, îţi clăteşti părul cu ea. Părul tău va deveni mai strălucitor, radiind de vitalitate şi sănătate.

Sursă: divahair.ro

Ana IACUB

Leave a Reply

Your email address will not be published.