Promisiuni pentru un aparat RMN nou la spitalul „Sfântul Spiridon“

RMN

RMN

Clinica de Oftalmologie de la Spitalul „Sfântul Spiridon“ ar putea fi dotată anul acesta cu un microscop oftalmologic nou. Conducerea spitalului a precizat că a înaintat Ministerului Sănătăţii două adrese prin care a transmis necesarul de fonduri pentru cheltuielile de investiţii, printre acestea regăsindu-se şi un microscop oftalmologic. Potrivit medicilor din Clinica de Oftalmologie, unitatea este dotată cu un astfel de microscop, însă aparatul este vechi şi, având în vedere că numărul de transplanturi de cornee din ultimul an arată o creştere semnificativă a intervenţiilor de acest gen, clinica ar avea nevoie de unul mai performant.

„Noi am făcut solicitarea la minister, şi nu mă refer doar la microscopul oftalmologic, ci şi la alte instrumente, lămpi, ventilatoare, de care avem nevoie în spital, pentru a le înlocui pe cele vechi, şi avem promisiuni că vom putea dota clinicile aşa cum ne dorim“, a precizat ec. Ioan Bârliba, managerul Spitalului „Sf. Spiridon“.

Ultimele înştiinţări către MS cu privire la situaţia de la Iaşi au fost făcută de spital în luna ianuarie şi februarie. În adresele înaintate către MS, conducerea spitalului a precizat şi suma de care ar avea nevoie pentru a achiziţiona un RMN nou. Potrivit adreselor 3548/21.01.2015 şi 5628/02.02.2015, prin care spitalul a transmis necesarul de fonduri pentru cheltuieli de investiţii în anul 2015, conducerea spitalului a arătat că ar avea nevoie de 7.000.000 lei pentru achiziţionarea unui RMN.

„Necesarul de fonduri pentru dotarea cu echipamente medicale a Spitalului Sf. Spiridon a fost centralizat şi se află în baza de date. În funcţie de evoluţia procesului bugetar, de posibilitatea de susţinere financiară a costurilor, coroborat cu strategia ministerului privind dotarea spitalelor publice cu echipamente medicale, precum şi cu priorităţile din solicitări stabilite de unitatea medicală, acestea pot fi avute în vedere“, a explicat ministerul într-un comunicat official

 

Sursa: Ziarul de Iași

Paula Misiuc

paula.misiuc@addinfo.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.