Proiect destinat tinerilor ieșeni, pasionați de IT: „FII Practic”

IT

IT

Asociația Studenților Informaticieni Iași(ASII) și Facultatea de Informatică din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași organizează concursul „FII Practic”, în cadrul căruia pun la dispoziție elevilor și studenților pasionați de IT training-uri susținute de oameni cu experiență din mediile academic și corporatist.

Proiectul se află la a patra ediție și cuprinde nouă domenii în care tinerii pot dobândi cunoștințe: Front-End, Back-End Development, Design, Game Development, Android, Management Antreprenorial, DevOps, Project Management, Communication Skills.

Cele 7 training-uri se vor desfășura în weekend-urile din perioada 7 Martie 2015 – 26 Aprilie 2015, în incinta Facultăţii de Informatică (Corpul C al Universitaţii „Alexandru Ioan Cuza”), la sfârșitul cărora participanții vor realiza un proiect pentru evaluarea cunoștințelor acumulate. Toți cursanții vor primi diplome semnate de către decanul Facultăţii de Informatică Iaşi, preşedintele ASII, coordonatorul proiectului „FII Practic” şi de responsabilii de arie, în cadrul festivității de premiere din data de 14 Mai 2015. Cei mai buni trei participanți din cadrul fiecărei arii vor primi o diplomă în care se menționează atât locul obținut, cât și alte premii.

Training-urile se țin de către oameni de la companiile partenere, iar reprezentanții lor decid totul, de la cum se fac selecțiile până la cine ia premiile.

Diplomele primite în urma participării la training-uri pot fi considerate certificate care atestă cunoștințe în domeniile pentru care optează fiecare participant, iar firmele partenere pot selecta oameni pe baza activității din cadrul acestui proiect.

În ceea ce privește participarea la trainig-uri, o persoană se poate înscrie la mai multe dintre acestea, dar trebuie să platească pentru ele și să reușească să se împartă între activități.

„Am participat și ce-am făcut aici m-a ajutat la un interviu. Acolo m-au întrebat de concurs, unde am luat locul doi. Îi încurajez pe tineri să participe pentru că se fac lucruri practice. La sfârșit, se predă o temă care cere exact cam ce fac companiile propriu-zise. În general,  la liceu și chiar la facultate, totul e mai mult teoretic, aici ai șansa să pui în practică niște cunoștințe”, a declarat Dragoș Silion, membru al Asociației Studenților Informaticieni Ieșeni.

Dacă până în acest an concursul era destinat tinerilor din Iași, de anul acesta „FII Practic” se extinde la nivel național, oferind sesiuni de training și în Cluj. De asemenea, se introduc două evenimente conexe. Unul este „FII Practic Conference”, care constă în 6 sesiuni de training-uri pe parcursul unei singure zile, în care accentul va cădea pe soft-skills în mediul IT. Un al doilea este „FII Practic Hackathon”, care se va desfășura pe parcursul a 24 de ore, unde participanții vor putea lucra în echipe pentru a realiza aplicații care să rezolve o nevoie sau o problemă a comunității.

Înscrierea se face până pe 22 februarie 2015, pe site-ul dedicat concursului (fiipractic.asii.ro). Aici se găsesc mai multe detalii despre concurs, parteneri și condițiile de participare.

Ramona Cojocaru

ramona.cojocaru@addinfo.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.