Primarul Mihai Chirica prezintă temele ce vor fi discutate joi la ședința Consiliului Local Iași

Primarul interimar al Iașului Mihai Chirica

Sursa: bzi.ro

 

Marți, 29 martie, primarul interimar al Iașiului, Mihai Chirica, a susținut o conferință de presă în cadrul căreia a prezentat câteva aspecte ce vizează administrarea oraşului. Conferința a avut loc în Sala Mare de la Primaria Iași, la ora 12:00. Această întrevedere cu presa ieşeană s-a dorit a fi un preambul al dezbaterilor ce vor avea loc în data de 31 martie, în şedinţa de Plen a Consiliului Local Iaşi (CL).

Un subiect important discutat în cadrul conferinței, inclus în pachetul „Cultură și culte”, a fost redeschiderea Palatului Culturii la sfârșitul lunii aprilie. „Din păcate, sumele de care a beneficiat Palatul Culturii nu sunt suficiente pentru a începe activitatea concretă, motiv pentru care, împreună cu doamna director Stratulat, ne-am sfătuit și am găsit o soluție pentru un parteneriat cu municipiul Iași, în vederea asigurării unor resurse financiare, de care au nevoie pentru a putea demara efectiv activitatea. Ar fi păcat să avem un edificiu atât de important, după un număr atât de mare de ani de lucrări, și să nu-l folosim la înteaga sa capacitate”, a declarat primarul interimar Mihai Chirica.

Un alt proiect important discutat, care face parte din pachetul de hotărâre „Educație și tineret”, vizează reducerea la jumătate a tarifelor de transport pentru elevi și studenți.

În ședința de Plen a CL Iași vor fi dezbătute 44 de proiecte de hotărare.

Sursă conferință (video): Bună Ziua Iași

Alexandra Neagu

Leave a Reply

Your email address will not be published.