Primarul Gheorghe Nichita asigură ieșenii că proiectul autostrăzii Est-Vest va avea finalizare

Proiectul autostrăzii Est-Vest

Proiectul autostrăzii Est-Vest

Gheorghe Nichita a făcut câteva precizări legate de proiectul autostrăzii Est – Vest, mai exact Ungheni – Iași – Târgu Neamț – Târgu Mureș. În debutul ședinței Consiliului Local Iași, care a avut loc vineri, 13 februarie, primarul municipiului Iași a ținut să ofere comunității locale o serie de informații oficiale pentru a corecta zvonurile vehiculate în spațiul public cu privire la dezvoltarea infrastructurii rutiere.

„Ceea ce este important să înțelegeți dumneavoastră și opinia publică este că, pentru prima dată, legăturile Iașului și a Moldovei cu restul țării sunt prevăzute într-un document fundamental, care este asumat de Guvern. Știți deja că este vorba de autostrada Ungheni – Iași – Târgu Mureș, precum și de alte legături importante, ca autostrada Pașcani – Bacău (cu continuare spre Brașov), dar și Pașcani – Suceava”, a declarat primarul Gheorghe Nichita.

Acesta a mai adăugat și că acest proiect „nu este un merit al unui politician sau al altuia, al unui partid sau al altuia, ci este un merit al întregii comunități ieșene, o recunoaștere a importanței Iașului pe harta țării și o recunoaștere a nevoilor de dezvoltare a regiunii Moldovei”.

O autostradă care să unească Moldova cu vestul României este o prioritate atât pentru autorități, cât și pentru comunitatea locală, deoarece analizele făcute în județele din est arată că lipsa infrastructurii rutiere este principalul motiv pentru care regiunea nu s-a dezvoltat într-o manieră asemănătoare altor zone ale țării. În prezent, România are 530 de kilometri de autostrăzi pe care se circulă, și alți aproape 250 de kilometri de drumuri aflați încă în construcție.

 Aryna Creangă

aryna.creanga@addinfo.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.