Studenții ieșeni, internship la Palatul Parlamentului

8 studenți din trei facultăți diferite din cadrul Universității ,,A.I.Cuza” (UAIC)  participă la un stagiu practic de trei luni. În acest stagiu, studenții vor vizita Palatul Parlamentului.

Programul este coordonat de prof.dr.Camelia Gavrilă:„Am pornit de la ideea că viața politică trebuie cunoscută și din interior, eliminând prejudecăți, clișee și generalizări pe care le întâlnim deseori în spațiul public. Vreau să ofer studenților șansa de a înțelege modul în care se fundamentează și se iau decizii, cum se conturează inițiativele legislative, care este rolul consiliilor locale și județene, al instituțiilor deconcentrate, ce înseamnă practic activitatea unui politician, viața politică locală sau națională. Ca profesor, cred că am și responsabilitatea de a forma și modela, într-o anume măsură, pe acei tineri care sunt interesați de lumea politică, fie pentru a o analiza și înțelege, fie pentru a deveni ei înșiși politicieni. Deși intenția mea inițială era de a selecta și finanța  3-4 burse în fiecare semestru, discuțiile cu studenții care au aplicat pentru acest proiect, ideile curajoase, spiritul lor creativ, dorința de cunoaștere și implicare, motivațiile convingătoare, poveștile personale de succes sau de perseverență și studiu chiar în condiții nefavorabile, m-au determinat să selectez 8 tineri pentru prima ediție a acestui proiect. Alături de echipa mea, sper ca în timp să generăm un model de raportare a politicienilor la aspirațiile și provocările aduse în atenție de către tinerii serioși și valoroși, implicați în problematica diversă a societății contemporane”, a susținut profesorul.

Studenții provin de la Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice, Facultatea de Drept și Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor.

Prima întâlnire a avut loc vineri, pe 13 octombrie, la Cabinetul Parlamentar.

Programul de lucru presupune 10 ore de prezență săptămânal, la cabinet sau în activitățile de pe teren și se desfășoară în intervalul octombrie 2017-ianuarie 2018.

Proiectul este la prima ediție, iar studenții  au fost selectați pe baza unui interviu și a unei candidaturi ce conținea o scrisoare de intenție și o propunere legislativă.

Adelina FLOREAN

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.