Președintele SRTV îi cere lui Klaus Iohannis să salveze Televiziunea publică

Stelian Tănase

Stelian Tănase

Stelian Tănase, președintele-director general al Societății Române de Televiziune (SRTV), a anunțat marți, 10 februarie, în cadrul audierii sale de către Comisia de Cultură a Camerei Deputaților, că i-a trimis lui Klaus Iohannis o scrisoare privată, în care i-a cerut acestuia să salveze Televiziunea Română de stat.

„Este urgent, domnule președinte, să interveniți cu marea dumneavoastră autoritate pentru a salva o instituție esențială într-o societate europeană modernă. Vă solicit, așadar, să puneți pe agenda dumneavoastră și așa încărcată un punct referitor la ce v-am scris mai sus, privind situația televiziunii și datoriile. Vă rog ca în întâlnirile cu politicienii și șefii instituțiilor statului să le amintiți situația gravă a SRTV și să le cereți să iasă din indiferența manifestată în atâtea prilejuri. E timpul să se ia măsurile care se cuvin. Cred că acesta este ultimul moment când se mai poate interveni pentru a salva Televiziunea publică”, a precizat Stelian Tănase, președintele-director general al SRTV, în paragraful citit în fața deputaților prezenți.

La solicitarea lui Stelian Tănase, scrisoarea adresată lui Klaus Iohannis va rămâne privată și nu va fi pusă la dispoziția presei. Redactarea acestui apel de salvare este o urmare a convingerii asupra faptului că președintele nu cunoaște situația în care se află Televiziunea Publică în România și că o mai bună înțelegere a acestei stări de fapt este necesară.

Aryna Creangă

aryna.creanga@addinfo.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.