Președintele Iohannis intenționează să viziteze Universitatea Tehnică din Iași

Președintele Iohannis dorește să viziteze Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași în luna noiembrie a acestui an cu ocazia împlinirii a 205 ani de la înființarea primei școli de ingineri hotarnici cu predarea în limba română. Joia trecută, la Palatul Cotroceni, rectorul Universității Tehnice, prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval a prezentat proiectul intitulat „România la Centenar” , moment în care președintele Klaus Iohannis și-a manifestat interesul de a participa la evenimentele organizate de universitate în luna noiembrie.

„Am dorit ca la începutul anului Cen­tenarului să mă întâlnesc cu cei care mi-au adresat solicitări de acordare a Înaltului Patronaj sau mi-au trimis invitaţii la proiecte şi evenimente de marcare a faptelor de acum un secol. Am subliniat în repetate rânduri că Centenarul Marii Uniri nu trebuie să se rezume la a fi un simplu prilej de ceremonii, fie ele pioase sau de mare bucurie. Cente­narul nu marchează doar momentele de acum 100 de ani, ci este despre întregul parcurs al României moderne şi despre proiectele noastre de viitor”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis în deschiderea dezbaterii.

Alte 50 de proiecte vor fi desfășurate sub egida Centenarului și spijinite de Administrația Prezidențială, proiecte ce vor fi realizate de administraţii locale, socie­tatea civilă şi mediul academic.

                                                                                                                                    Alexandra ATĂNĂSOAI

Leave a Reply

Your email address will not be published.