Preşedintele CJ Iaşi, sub control judiciar

Cristian Adomnitei

Cristian Adomnitei

Preşedintele Consiliului Judeţean, Cristian Adomniţei, a fost pus de către procurorii Tribunalului Iași sub control judiciar, după ce a fost acuzat de fals intelectual. S-ar părea că au apărut iregularităţi în proiectul de promovare a judeţului Iaşi cu firma Popa, prin achiziţia unor servicii de tipărire. Cataloage, broşuri, calendare, mape, hărţi, magneţi, sacoşe, dar şi un film de prezentare, se pare că au fost obţinute printr-un contract încheiat pe baza unor acte false.

Cristina Teodora Jinga, directorul Direcţiei Proiecte şi Parteneriate şi afacerista Letiţia Popa au intrat în vizorul DNA în condiţiile în care firma şi-a neglijat obligaţiile, lipsind produse de 213,005 lei şi figurând în acelaşi timp cu executarea lucrării. ,,Adomniţei Cristian le-a ajutat pe inculpatele Jinga şi Irimescu pentru a se evita descoperirea infracţiunilor pe care acestea le comiseră şi tragerea lor la răspundere”, au declarat procurorii.

Preşedintele CJ, Cristian Adomniţei este acum obligat să informeze autorităţile în legătură cu schimbarea domiciliului, să se prezinte periodic la Poliţie, să se supună sesiunilor DNA, fiindu-i strict interzisă părăsirea ţării fără acordul DNA. Prin nesupunerea acestor măsuri, Adomniţei riscă să ajungă după gratii și chiar să fie arestat la domiciliu.

 Paula Ciobanu
paula.ciobanu@addinfo.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.