Prefectul de Iaşi riscă să fie suspendat din funcţie

     

Fiind acuzat că ar  fi  stat cu mâinile în sân în dosarul Nichita, Dan Cârlan, actualul prefect al judeţului Iaşi, riscă să fie eliberat din funcţie. Se pare că acesta nu a luat nici un fel de iniţiativă în privinţa suspendării fostului edil, încă de când acesta a intrat sub arest la domiciliu. Comisia de Disciplină pentru Înalţii Funcţionari Publici a primit deja o sesizare cu privire la comportamentul iresponsabil al prefectului din partea reprezentanţilor PNL Iaşi.

,,La nivelul PNL Iaşi a fost constituit un grup de lucru, care va elabora o sesizare a Comisiei de Disciplină pentru Înalţii Funcţionari Publici,vizând-ul pe prefectul interimar Dan Cârlan. Considerăm că acesta a încălcat flagrant legea privind Codul de Conduită a Funcţionarilor Publici, precum şi legea privind Statutul Funcţionarilor Publici. Astfel, Dan Cârlan nu şi-a exercitat atribuţiile de serviciu, refuzând să ia act de un document trimis de Curtea de Apel Bucureşti către Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Iaşi, creând astfel un avantaj primarului Gheorghe Nichita prin rămânerea în funcţie , contrar dispoziţiilor legii şi deciziei Curţii de Apel Bucureşti. Ne punem speranţa ca, prin atribuţiile cu care este investită, Comisia de Disciplină pentru Înalţii Funcţionari Publici va propune încetarea detaşării în funcţia de prefect a lui Dan Cârlan.”, au declarat reprezentanţii PNL Iaşi.

Nu aduce anul ce aduce luna mai. După scandalul politic Adăscăliţei şi Nichita, audierile la DNA şi arestul la domiciliu, precum şi suspendarea din funcţie, se pare că urmează un nou scandal monstru ce vizează eliberarea din funcţie a prefectului Dan Cârlan. Astfel, luna mai pare una furtunoasă pentru sistemul politic al judeţului Iaşi, iar nenorocirile par să nu vină niciodată singure.

Paula Ciobanu

Leave a Reply

Your email address will not be published.