Polițiștii ieșeni au intervenit la peste 90 de evenimente și au aplicat 280 de sancțiuni

În data de 25 aprilie, polițiștii ieșeni au intervenit la peste 90 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112. În urma sesizărilor, au fost constatate 16 infracțiuni și aplicate 280 de sancțiuni contravenționale în valoare de 62.000 de lei. Au fost reținute în vederea suspendării 6 permise de conducere și 3 certificate de înmatriculare. Polițiștii din cadrul Biroului Urmăriri Iaşi, Secţiei nr. 2 Poliţie Rurală Ciurea, Secţiei 2 Poliţie Urbană Iaşi şi luptători din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale Iaşi au acționat pentru depistarea persoanelor urmărite în temeiul legii. Totodată au fost legitimate 16 persoane, dintre care două urmărite înternațional și au fost efectuate 16 descinderi domiciliare.

Unui tânăr de 19 ani din comuna Scânteia, urmărit național și internațional, i-a fost emis dosar de arestare preventivă, sub suspiciunea infracțiunii de tâlhărie. Un alt bărbat de 29 de ani, din aceeași comună, a primit mandat european de arestare emis de către autoritățiile italiene, fiind bănuit de săvărșirea infracțiunii de viol și alte tâlhării. Polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Iași au reținut un bărbat în vârstă de 31 de ani, sub comiterea infracțiunii de tâlhărie, după ce în data de 10 martie a.c a smuls telefonul mobil din mâna unei femei de 38 de ani din comuna Miroslava.

Tot în data de 25 aprilie, polițiștii din cadrul Secției nr. 1 Poliție Iași au depistat o femeie  de 47 de ani, din municipiul Iași, bănuită de săvărșirea unui furt, după ce aceasta, în urma consumului de alcool, a sustras dintr-un apartament suma de 400 de lei și un telefon mobil. Femeia a fost asistată la furt de un bărbat în vârstă de 57 de ani. Aceasta a fost audiată de către polițiști, iar cercetările continuă în vederea stabilirii întregii fapte.

Diana Mariana PUIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.