Polițiști ieșeni găsiți cu nereguli

Nereguli la Politie

Nereguli la Politie

În urma unui control realizat de Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Iași, în perioada 26 octombrie-27 noiembrie 2015, au fost găsiți cu neregului 143 de polițiști, din care 71 de ofițeri. Verificările au fost făcute de Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) și au vizat manegmentul și activitatea unităților de poliție, comparând activitatea din lunile ianurie-septembrie 2015, cu aceași perioadă a anului 2014.

“Pentru 143 de poliţişti dintre care 71 ofiţeri – 38 cu funcţii de conducere – şi 72 agenţi de poliţie în sarcina cărora au fost identificate nereguli în activitate, a fost dispusă atenţionarea, privind Statutul Poliţistului. De asemenea, având în vedere deficienţele constatate pentru 24 de poliţişti, dintre care 20 de ofiţeri cu funcţii de conducere şi patru agenţi de poliţie, s-a dispus cercetarea prealabilă în vederea stabilirii existenţei sau inexistenţei vreunei abateri disciplinare şi a vinovăţiei, cu privire la aspectele constatate, la cauzele şi împrejurările în care acestea s-au produs”, au precizat reprezentanţii IGPR.

Din Iași, au fost găsiți cu nereguli adjunctul Secției 6 CUG, Damian Borșeri, fostul șef al Serviciului de Investigații a Criminalității Economice (SICE), șefii de birou Radu Burlacuși, Răzvan Luca, şeful Biroului Centrului Universitar Marius Andronache și Vasile Huian, șef al Poliției Pașcani. În cercetarea prealabilă vor intra și Sandu Cristian, adjunctul Secţiei 2 Gară, Mihai Târziu şeful Secţiei Rurale Leţcani, Vasile Pintilii – şeful Secţiei 6 CUG şi adjunctul secţiei Damian Borşeri, Ovidiu Buculei – adjunctul Secţiei 3 Poliţie și Iulian Bosnoşanu, şeful Secţiei 5 Poliţie Bularga.

Sursă: Ziaruldeiasi.ro

Adelina ASMARANDI

Leave a Reply

Your email address will not be published.