Plasturele electronic care-ţi afişează indicele sănătăţii

Plasture electronic

Plasture electronic

O echipă de cercetători de la Universitatea din Tokyo, au elaborat un plasture electronic care, odată aplicat pe piele, poate măsura atât frecvenţa inimii, tensiunea cât şi nivelul de oxigen din sânge.

Plasturele are următoarele caracteristici: o peliculă ultra-subţire şi ultra-flexibilă, de 2 micrometri grosime, alcătuit din materiale impermiabile, precum oxinitrit de silicon şi de parilen, care poate rezista la transpiraţie abundentă timp de câteva zile. Sistemul electronic este echipat cu fotodetectori organici și cu diode ultrasubțiri, care nu permite materialului să se deformeze, chiar şi după nenumărate mișcări.

Acest dispozitiv de nouă generaţie, numit „piele electronică”, permite persoanelor să-şi verifice singuri indicele datelor biologice, în timp real, trebuie doar de lipit plasturele transparent pe partea din spate a mâinii. De asemenea, acesta poate afişa pe miniecranul de pe plasture nivelul de stres sau de emoţii, inventatorii văzând în spatele acestui dispozitiv inovator o modalitate de a comunica şi de a interacţiona cu cei din jur într-o noua dimensiune.

Echipa, condusă de profesorii Takao Someya şi Dr. Tomoyuki Yokota, nu a oferit nici o informație privind comercializarea acestui plasture. Cercetătorii din Tokyo intenționează să îmbunătățească în continuare această invenție.

Ana IACUB

Leave a Reply

Your email address will not be published.