Pistă pentru biciclişti mereu distrusă

Pista de biciclete din pavele

Pista de biciclete din pavele

Pista pentru biciclişti din Iași, dinspre Tudor Vladimirescu spre Podul de Piatră este mereu în construcţie, deşi ea este oficial deschisă de cinci ani. Datorită lucrărilor interminabile la conductele de termoficare, pista este mereu plină de găuri, pavelele lipsesc şi sunt zone unde terenul este tasat.

Pista a fost inaugurată în septembrie 2010 şi a costat 850.000 de lei pentru 11 km, iar inginerul Gheorghe Marcu, directorul general al Com-Beton SA, a declarat: „Este garantată doi ani de zile prin proiect, dar noi garantăm că ţine cel puţin 10 – 15 ani. A fost realizată din pavele pentru că sunt mai rezistente ca asfaltul, iar pavelele pot fi foarte uşor demontate şi montate în altă parte, pe alt traseu”.

Pe lângă construcţiile interminabile ce afectează pistele, ea nu a fost proiectată de la început corect. Rampele ce facilitează trecerea bicicliştilor de pe un trotuar pe altul sunt inexistente. Specialişti în urbanism atrag atenţia că nu există nici o diferenţă între pistă şi trotuarele modernizate, amândouă având pavele. În Europa, însă, nu există piste pentru bicicliști cu dale.

Oana Crețu

oana.cretu@addinfo.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.