Pericolele aerului condiționat pentru sănătate

Aer condiționat

Aer condiționat

Mulți oameni folosesc aerul condiționat pe timul verii, însă nu toți știu câte boli poate cauza acesta. Medicii avertizează că folosirea necorespunzătoare a aparatelor poate duce la agravarea diferitor afecțiuni.
Datorită microorganismelor care se strâng în aparat pot apărea infecții ale tractului respirator, gripă, otită, dar şi boala legionarului, un tip de pneumonie declanşată de bacteria Legionella, care iubeşte aparatele de aer condiţionat. Datorită aerului uscat de la aparat, cei care suferă cu sinusurile vor avea probleme mai grave. Ele devin mai vulnerabile în fața inflamațiilor, infecțiilor și iritațiilor. Este benefic să se folosească un spray nazal cu soluție salină sau un umidificator care este indicat contra uscăciunii.
Aerul condiționat nu trebuie dat la o temperatură mult prea joasă decât cea de afară, așa cum diferența produsă poate duce la șoc termic, mai ales la copii. Temperatura potrivită la care trebuie setat aparatul este cu câteva grade mai mică decât cea de afară, niciodată mai puțin de 24-25 de grade Celsius.

Paula Misiuc

paula.misiuc@addinfo.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.