Patru cetățeni străini sancționați de autoritățile ieșene

Polția Română

Polția Română

Patru cetățeni străini din Israel, Republica Moldova, Serbia și Muntenegru, care stăteau ilegal în România, județul Iași, au fost prinși de polițiștii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări Iași în timpul unor acțiuni pe care le-au desfășurat în perioada 24 – 31 martie. Doi dintre aceștia au reușit să intre în țară în baza unor vize care au fost emise pentru alte scopuri, unul în baza unor convenții internaționale și unul cu ajutorul unui permis de ședere. La expirarea dreptului de a rămâne pe teritoriul României, aceștia nu au părăsit țara și nici nu au încercat să își prelungească dreptul de ședere.

“Facem apel către toți cetățenii străini de pe raza județului și contăm pe respectul dumneavoastră față de legislația în domeniu, invitându-vă să ne contactați pentru orice aspect legat de aplicarea prevederilor legale, la sediul Serviciului Pentru Imigrări Iași”, a declarat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al IPJ Iași.

Cei patru străini au fost sancționați contravențional de către autorități iar trei dintre ei s-au ales cu amenzi în valoare totală de 1200 de lei. Al patrulea a primit doar un avertisment din partea polițiștilor ieșeni.

Georgiana CONSTANTINESCU

Leave a Reply

Your email address will not be published.