Paradă de mașini de epocă la Iași

Mașini de epocă la Iași

Mașini de epocă la Iași

Sâmbătă, 16 aprilie, incepând cu ora 10.00, se va desfășura expoziția de mașini de epocă ”Parada Primăverii”, organizată de „Retromobil Club Romania”, filiala Iași. Evenimentul va avea loc pe pietonalul de pe Bulevardul Ștefan cel Mare unde se întrunesc posesori și pasionați de autovehicule istorice din județul Iași. Maşinile de epocă vor fi expuse până la ora 13.00, timp în care cei prezenți au ocazia să admire exponatele și să asculte povești cu și despre mașini, după care participanții vor pleca într-o paradă până pe Bulevardul Alexandru cel Bun.

Retromobil Club Romania (RCR) este asociația posesorilor și restauratorilor de vehicule istorice. Filiala din Iași reprezintă asociația la nivel regional și organizează sau promovează evenimente Retromobil cu caracter local.
Scopul acestui club este de a promova pe plan intern și internațional vehiculele fabricate în perioada 1899-1984, produse de firmele românești ARO, DACIA, TV, MOBRA, CARPATI, OLTCIT și SR, și încurajează conservarea, restaurarea și utilizarea lor în tehnice corecte, militând pentru libera circulație și armonizarea legislației naționale, în ceea ce privește vehiculele istorice, cu legislația Uniunii Europene și a normelor Federației Internaționale a Vehiculelor Istorice (FIVA)
La expoziţie ieșenii pot admira peste 15 vehicule istorice, de la Dacia 1300 și VW Kafer la piese de colecţie, cum ar fi Mercedes-Benz 500 SEC, Porsche 911 sau Ford Mustang, Cadillac DeVille și limuzine Bentley și Rolls Royce. „Sunt la a V-a participare a acestui eveniment. Mașina atestată vehicul istoric cu care particip este Dacia 1300, Berlină, fabricată în 1975. Dacia care a mișcat România și care are o foarte mare valoare sentimentală pentru mine”, precizează Dragoș Macovei, membru RCR.
Evenimentele organizate de Retromobil Club Romania au un caracter cultural-sportiv, contribuind la menținerea în stare optimă a unor vehicule istorice, precum și la cultivarea pasiunii de colecționare și restaurare a acestora. Președinte de Onoare fiind Majestatea Sa Regele Mihai I al României.
 
Maria Magdalena ROȘU

Leave a Reply

Your email address will not be published.