Oracle și Samsung fac echipă pentru un nou cloud mobile

 

Cloud mobile

Cloud mobile

Oracle şi Samsung au semnat un parteneriat prin care vor crea împreună un nou dispozitiv de servicii cloud mobile.

În întâlnirea de pe 29 ianuarie, vice-preşedintele Oracle, Mark Hurd şi şeful diviziei mobile” de la Samsung Electronics, Shin Joung-kyun, s-au întâlnit la Seul pentru a stabili termenii contractuali prin care Oracle va fi ajutat să-şi mărească baza de date de soluţii cloud în timp ce Samsung îşi va mări oportunităţile întreprinderii de clienţi, potrivit unui publicat în „Korea Times”.

Potrivit raporturilor de câştig financiar în 2014, în luna Decembrie, Oracle a sugerat că veniturile software şi cloud au crescut cu 5 procente, adică cu 7,3 miliarde de dolari, în timp ce software-urile: Saas (software-as-a-service), PaaS (platform-as-a-service) şi IaaS (infrastructure-as-a-service) au crescut cu 45 de procente, adică echivalentul a 516 milioane de dolari.

Deşi atât Oracle cât şi Samsung au refuzat să comenteze articolul, o relaţie între cele două companii ar putea avea, din perspectiva analiştilor IT, aceeaşi strategie cu parteneriatul din decembrie 2014 între IBM şi Apple. Aceştia au lansat pe piaţa primul produs pentru iOS care oferă o bază de date mult mai mare şi analiza capacităţilor pentru iPhone şi iPad în aplicaţiile business.

 Anca Pascal

anca.pascal@addinfo.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.