Ora de religie, o opțiune a elevilor

Religie

Religie

Ministrul Educației, Sorin Cimpeanu, a spus că începând cu semestrul acesta, ora de religie va fi opțională în școli. Elevii care vor dori să facă în continuare această materie vor trebui să depună o cerere până pe 6 martie 2015 pentru a se înscrie la orele de religie.

„Dacă până pe 9 martie nu vom avea această situație a opțiunilor, este pusă sub semnul întrebării derularea în legalitate a orelor de Religie”, a explicat pentru HotNews.ro ministrul Educatiei. Numărul de cereri va trebui să fie majoritar deoarece legea educației prevede că o clasă nu poate avea mai puțin de 12 elevi. Întrebat ce va face în cazul în care cererile vor fi sub numărul minim adică sub 12, ministrul Educației declară „este greu de raspuns, pentru ca ar insemna sa anticipam rezultatul acestei interogari. In conditiile in care am precizat ca Ministerul Educatiei nu initiaza modificari in timpul anului scolar, suntem obligati sa luam masuri tranzitorii de genul celor pe care le-am precizat, din cauza unei initiative care nu apartine Ministerului Educatiei, dar care trebuie sa fie pusa in aplicare”.

În ceea ce privește salariile profesorilor care predau religia, situația este neclară deoarece aceștia vor avea doar 10 ore pe săptămână în loc de 18 cum ar fi normal. Ora de religie va fi programată la începutul sau la sfârșitul orelor pentru a nu afecta programul celorlalți elevi.

 Elena Mormeci

elena.mormeci@addinfo.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.