Oprea ar putea asigura în continuare interimatul guvernului

Victor Ponta și Gabriel Oprea

Victor Ponta și Gabriel Oprea

Victor Ponta a anunțat că urmează să-i trimită președintelui Iohannis propunerea de a-l numi pe Gabriel Oprea prim-ministru interimar pentru o perioadă de până la 28 de zile. Liderul PSD a precizat că va fi externat astăzi, 21 iunie, din spitalul din Turcia, însă nu își va putea prelua atribuțiile.

„Azi medicii au decis că pot fi externat / urmează ca în urmatoarele 7 zile să parcurg zilnic procedurile pentru control, schimbare pansamente și supraveghere. Ulterior acestor proceduri va trebui ca doua săptamâni să fac fizioterapie și tratamente de recuperare înainte de a avea permisiunea medicilor de a merge fără sprijinul unor mijloce medicale permanente / în maxim 28 zile îmi pot relua activitatea normală, urmând să continui recuperarea timp de 6 luni. Mâine dimineața voi trimite Președintelui României solicitarea ca, în baza art. 107 din Constitutuție, să-l desemneze pe Vicepremierul Gabriel Oprea să exercite toate atributele funcției de Prim Ministru (inclusiv conducerea ședintelor de Guvern) în această perioadă (atașez adresa). Mulțumesc încă o dată medicilor de aici și doctorului Ionuț Codorean pentru atenția și profesionalismul lor”, a scris Ponta pe pagina sa de Facebook.

Ponta s-a accidentat la genunchiul stâng în timpul unui meci de baschet. Acesta a suferit o intervenție chirurgicală la o clinică din Turcia. Anterior, șeful executivului a declarat că operația a fost mai dificilă decât se aștepta.

Mihaela Rudenco

mihaela.rudenco@addinfo.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.