Operații gratuite la Iași

Operații gratuite la Iași

Operații gratuite la Iași

Medici specialiști din America vin la Iași pentru a face operații gratuite în domeniul chirurgiei plastice. Aceștia vor aduce aparatura necesară operațiilor, deoarece este foarte modernă, iar în România nu se găsește. Orarul operațiilor se va realiza începând cu 20 aprilie în cadrul Institutului Regional de Oncologie (IRO).

Intervențiile chirurgicale reprezintă o parte a unui proiect ce aparține IRO, având ca parteneri Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi şi doctorii din Statele Unite. Ca urmare a acestui proiect, 5 femei și 5 copii vor beneficia de reconstrucție mamară, respectiv reconstrucție facială. Operațiile vor avea loc până la data de 2 mai.

A doua parte a proiectului se va realiza în toamnă, iar pacienții care doresc sa participe trebuie să se înscrie până la 30 aprilie.

Prețul operațiilor pleacă de la câteva mii de euro, însă poate ajunge la zecii de mii de euro, dar acest lucru depinde de starea pacientului. Proiectul este finanțat cu 160.000 de dolari de un investitor privat.

Anual, în România, se nasc 200 de copii cu astfel de malformații.

Monica Tărăboi

monica.taraboi@addinfo.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.