Ombre lips: o nouă tehnică în machiaj

Ombre Lips

Ombre Lips

O nouă tendinţă a apărut în machiaj: ombre lips sau efectul de umbre. Este o tehnică pe cât de îndrăzneaţă, pe atât de uşoară. O să aveţi nevoie de un creion pentru conturarea buzelor, un ruj, o pensulă pentru aplicarea rujului, corector (de preferat lichid) şi o pensulă pentru a-l putea aplica.

Primul pas este să vă asiguraţi că buzele dumneavoastră sunt hidratate pentru a vă fi mai uşor la trecerea dintre culori. Aplicaţi un balsam de buze, lăsaţi să acţioneze câteva minute şi tamponaţi buzele cu un şerveţel.

Al doilea pas este conturarea buzelor. Alegeţi nuanţa dorită pentru creionul de buze şi trasaţi cu grijă conturul. Îngroşaţi linia, dar lăsați liber în mijlocul buzelor.

Al treilea pas este aplicarea rujului. Alegeţi o nuanţă mai deschisă faţa de creionul ales (sau puteţi folosi şi puţin fond de ten). Cu pensula pentru aplicarea rujului se face blend-ingul (amestecarea) între creion şi ruj până culorile au trecerea corectă de la închis la deschis.

Al patrulea pas şi ultimul este acela de a contura exteriorul buzelor cu un corector pentru a da efectul de 3D a buzelor.

Această tehnică poate fi realizată prin mai multe idei, de exemplu trecerea de la deschis la închis să înceapă de la buze, de sus, şi nu de la mijloc spre exterior, cum am explicat mai sus. Se pot face sute de combinaţii de culori, trebuie doar să fiţi creative.

Vă garantez că această tehnică vă va asigura un look nou şi îndrăzneţ.

Oana Crețu

oana.cretu@addinfo.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.