O nouă metodă de admitere la UTI

Universitatea "Gheorghe Asachi"

Universitatea „Gheorghe Asachi”

Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” din Iași își propune, începând cu anul universitar 2017-2018, să introducă un nou procedeu de admitere. Acesta va consta într-un test scris valabil pentru orice facultate din cadrul Politehnicii Ieșene, cu excepția Facultății de Arhitectură care are o examinare specifică. Reprezentanții institutului de învățământ superior vor să realizeze un test de admitere comun, la nivelul întregii universități, pe baza căruia studenţii să fie repartizaţi apoi, în funcţie de medie şi de preferinţe, la facultăţile pe care doresc să le urmeze.

Astfel, un tânăr care va dori să studieze la Facultatea de Mecanică, spre exemplu, va da mai întâi un examen de admitere, iar apoi, pe baza notei obţinute, va vedea dacă a intrat la facultatea la care a dorit, sau dacă a intrat la o altă facultate pe o poziţie mai bună.

„Planul este într-o fază de proiect avansat, vom introduce un test pe toată universitatea, fie de matematică, fie de fizică, să fie la alegerea studenţilor, însă toţi inginerii ar trebui să fie în stare să ia un examen la aceste două discipline. Nu va fi un test dur, fiindcă nu avem nevoie de teste grele, ci de filtre. Este în avantajul studenţilor şi este şi un semnal bun către angajatori”, a precizat prof. dr. Dan Cașcaval, rectorul Universității Tehnice din Iași.

Odată cu punerea în practică a acestei proceduri, UTI va deveni prima universitate din Iaşi care introduce admiterea cu examen obligatoriu la toate facultăţile.

Sursa: Ziaruldeiasi.ro

Letiția GHEORGHIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.