O nouă lege de calcul a salariilor profesorilor se află pe lista de așteptare

Ministrul Muncii, Rovana Plumb

Ministrul Muncii, Rovana Plumb

Conform Reprezentanților Ministerului muncii, în anul 2016 cadrele didactice vor beneficia de un nou sistem de salarizare, care va fi în favoarea acestora.

Proiectul constă în mărirea salariilor, atât din punct de vedere al vechimii, cât și al competențelor profesorilor. La ora actuală, un cadru didactic cu o vechime de 40 de ani ajunge să dețină 2.500 de lei, iar noua lege îi va da șansa să depășească acest prag, precum și posibilitatea să ajungă la maximul pragului de salarizare, care va depăși cu mult suma actuală. În prezent, în lege sunt prevăzute 111 clase de salarizare, viitoarea lege propunându-și să le reducă la cinci.

„Anul acesta vrem să putem să avem o viziune clară şi definitivă privind modul de aplicare, prin revizuirea Legii, pe care dorim să o implementăm începând cu ianuarie 2016. Vrem să venim cu o viziune modernă pentru a eficientiza administraţia şi sectorul bugetar”, a afirmat Rovana Plumb, ministrul Muncii.

Fondul actual de salarii alocate de guvern pentru angajații sistemului public este de 49 miliarde de lei. Dacă legea va intra în vigoare, acesta va crește cu 30 %.

Elena Mormeci

elena.mormeci@addinfo.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.