Noul MacBook, cel mai subţire de pe piaţă

Noul MacBook

Noul MacBook

Apple a lansat astăzi, 9 martie,  un nou Macbook de ultimă generaţie. Acesta este cel mai subţire din categoria sa, având un ecran Retina de 12 inci, o tastatură nouă în trei culori şi un procesor Intel Core M.
Noul model cântăreşte aproximativ un kilogram şi are o grosime de 13,1 milimetri, adică cu 24% mai subţire decât generaţia anterioară şi cu 4 milimetri mai subţire decât Mac Book Air.
Tastatura cu 40% mai subţire schimbă modalitatea de utilizare, aceasta fiind de patru ori mai stabilă, dar designul rămânând acelaşi. Ecranul are o rezoluţie de 2304×1440 pixeli.
Procesorul de ultimă generaţie Intel Core M consumă foarte puţină energie, lăsând noul laptop fără cooler, astfel devenind primul din istoria Apple cu aceste modificări. Cu toate că testele făcute până în acest moment pe laptopuri cu Intel Core M au fost dezamăgitoare, vicepreşedintele Apple Tim Shiller susţine că MacBook va avea o autonomie de o zi.
Noul model MacBook dispune şi de un nou standard în industrie, conectorul de încărcare USB-C, care va încărca laptopul şi se va putea conecta şi la televizor sau telefon. USB-C este un nou standard reversibil, care spre deosebire de USB, ce intră doar pe o singură parte, va putea fi introdus indiferent de poziţionare.
Preţul va fi de 1.300 de dolari pentru varianta cu 256 GB şi 8 HB de RAM. Produsul va apărea pe piaţa începând cu 10 aprilie.

Anca Pascal

anca.pascal@addinfo.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.