Noile abecedare întârzie să apară în școli

Instruire

Instruire

Reprezentanții Ministerului Educației au anunțat  că manualele de limba română pentru clasa I ar trebui să fie pe băncile micuților începând cu cel de-al doilea semestru al acestui an școlar, adică de pe 9 februarie.

Motivul pentru care elevii de clasa I au început semestrul II fără manualele așteptate este că nu toate editurile care se ocupau de tipărirea abecedarelor și-au onorat comenzile. Una dintre cele șase edituri care au câștigat licitația pentru abecedare susține că livrările se vor executa în tranșe, urmând ca până la sfârșitul lunii februarie, toate manualele să fie  distribuite în școli.

Până atunci, profesorii folosesc vechile abecedare sau fișe de lucru, unele după modelul noilor abecedare, disponibile pe site-ul Ministerului, pentru a-și desfășura activitatea. Față de vechile abecedare, în noile manuale de limba română pentru clasa I  materialele sunt concepute special pentru nivelul de înţelegere al unui copil de șase-şapte ani. Învăţătorii spun că exerciţiile de creativitate din noile manuale captează mai uşor atenția micuților.

Conform Ministerului Educației, manualele se eliberează în termen pe 14 zile de la data parafării contractelor, adică de pe 5 februarie. Termenul limită ar fi data de 19 februarie, iar de saptămâna viitoare începe distribuția în școli.

Ramona Cojocaru

ramona.cojocaru@addinfo.ro

About The Author

Meseria îți ocupă jumătate din viață, iar eu am ales cum trebuie. Vreau să devin un jurnalist bun, indiferent de domeniul pe care îl voi alege, sau care mă va alege. Îmi place să lucrez cu oamenii, dar mai ales cu adevărul și faptele. Dacă fiecare om are o poveste în spate, eu sunt pe cale să o scriu pe a mea.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.