Noi drepturi la contestație

Școală

Școală

Potrivit Regulamentului de organizare a unităţilor din preuniversitar, elevii sau părinții acestora vor avea dreptul la contestație, în cazul în care nu sunt mulțumiți de nota luată la clasă.

Deși până acum elevii aveau dreptul la contestație doar în cazul unui examen, noua regulă dată de minister le permite acestora să ceară profesorilor să  justifice nota primită în lucrări sau teze. Contestația este valabilă doar cinci zile de la primirea rezultatului, informează Digi 24.

În urma unui răspuns nefavorabil din partea cadrului didactic, școlarul poate cere directorului școlii o reevaluare a rezultatului. Lucrarea va fi verificată de către profesori de specialitate care nu predau la clasa respectivă, iar nota finală va rezulta din media notelor puse de aceștia. În cazul în care diferența dintre cifra inițială și cea finală va fi mai mică de un punct, se va lua în calcul prima notă.

De asemenea, rezultatele finale obținute nu vor fi făcute publice. Tot în regulament este prevăzut că beneficiarii studiilor preuniversitare au tarife reduse cu 75% pentru accesul la muzeu, teatru etc. și 50% în cazul transportului în comun.

Elena Mormeci

elena.mormeci@addinfo.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.