Nevoile cadrelor didactice neglijate de către autorități

elevi-naveta

elevi-naveta

Cadrele didactice din județul Iași nu primesc banii pe navetă de la autoritățile locale. Acestea refuză să deconteze naveta profesorilor, sub pretextul că nu au de unde. Astfel, 16 comune din județ au întârziat cu decontarea navetei de la 3 luni la 3 ani, dascălii fiind nevoiți să scoată bani din propriul buzunar. Pentru rezolvarea acestei probleme, conducerea Uniunii Sindicatelor Libere din învățământul preuniversitar Iași a prezentat prefecturii situația actuală, cerându-i să ia măsuri. Nerespectarea acestui drept este una dintre cauzele pentru care profesorii refuză să predea în instituțiile rurale.

„Problema opțiunii pentru învățământul rural rămâne de actualitate și creează de multe ori ezitări în alegerea unor posturi din zone îndepărtate sau greu accesibile. Ar fi de dorit ca și autoritățile locale să susțină acest demers, să deconteze în ritms constant naveta cadrelor didactice, a declarat Camelia Gavrilă, șefa Inspectoratului Județean Școlar Iași. ”

Comunele unde această problemă a devenit deja o normalitate sunt: Aroneanu, Cozmești, Dobrovăț, Todirești, Golăiești, Miroslava, Mogoșești, Probota Heleșteni, Lespezi, Costești etc.  Primarii acestora promit că vor plăti restanțele începând cu anul 2016.

 

Elena Mormeci

Leave a Reply

Your email address will not be published.