Nereguli pe terasele din Costinești

RestaurantTuriștii care anul acesta aleg stațiunea Costinești  pentru vacanță trebuie să aibă grijă în ce local mănâncă. Anul acesta, inspectorii de la Protecţia Consumatorului au fost surprinși după controalele făcute, găsind foarte multe produse stricate și expirate.
Angajații unei terase din Costinești au fost revoltați deoarece nu au fost anunțați că ar urma un control și că au primit o amendă usturătoare. Inspectorii au descoperit că ligheanul în care era făina folosită la prepararea produselor devenise stativ pentru mop. În magazia cu alimente, produsele erau depozitate la grămadă cu materialele de construcţii. Patronii terasei susțin că au deschis recent terasa și că nu au avut timp să pună la punct toate lucrurile. Aceștia au primit o amendă de 5.000 de lei.
„Mereu îmi spun că a doua zi sau dacă veniţi mâine totul este în regulă, dar când venim la dânşii observăm lucruri care nu sunt în regulă şi produse care pot pune în pericol viaţa şi sănătatea consumatorilor”, a spus Marius Dunca, preşedinte ANPC.
Pe parcursul verii se vor efectua astfel de controale în toate staţiunile de pe litoral.

Paula Misiuc

paula.misiuc@addinfo.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.