Nereguli la Socola

Socola Iași

Socola Iași

O pagubă de jumătate de milion de lei în bugetul Institutului de Psihiatrie din Iaşi a fost descoperită de Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii. Inspectorii spun că, vreme de trei ani, 38 de angajaţi au primit spor de pericol 75 la sută din salariu, nu 50, cum spune legea. Ca să recupereze banii, conducerea Institutului îi va da în judecată pe angajaţi. La rândul lor, aceştia ameninţă cu procese pentru că, spun ei, vina este a foştilor manageri, care au decis să majoreze sporurile.

„În baza prevederilor Ministerului Sănătății, decid: Începând cu data de 21.05.2015, așa, colegul cutare, va beneficia de spor pentru condiții de muncă deosebit de periculoase de 50 la sută la salariu de bază.” O astfel de înștiințare au primit cei 38 de angajați de la staționarul de zi și ambulatoriul Institutului de Psihiatrie din Iași.

Cadrele medicale au aflat că vor primi spor de periclitate de 50 la sută, și nu de 75 la sută, așa cum au primit în ultimii ani, pentru că nu lucrează la patul pacientului. Mai mult decât atât, vor fi nevoiți să dea înapoi banii pe care i-ar fi primit ilegal.

Sursa: Ziarul de Iași-online

Leave a Reply

Your email address will not be published.