Muzeul Municipal caută exponate

muzeul municipal

muzeul municipal

Muzeul Municipal din Iaşi a început căutările pentru viitoarele exponate. O echipă formată din muzeografi şi istorici s-a mobilizat pentru a decide tematica şi conceptul muzeului, dar mai ales să recupereze patrimoniul fostului muzeu municipal din perioada interbelică.

Clădirea a fost deja realizată în proporţie de 45%, lucrările urmând să se termine în luna octombrie. Acoperişul a fost construit, pereţii de cărămidă au fost decapaţi, și tencuiţi, fundaţia a fost şi ea refăcută, la fel şi reţelele de electricitate şi cele sanitare.

“În primă instanţă, va fi consolidată structura exterioară, arcadele şi coloanele faţadei principale. Sunt păstrate cât mai multe din elementele de construcţie originale şi, acolo unde nu se poate, vor fi refăcute după modelul istoric. Au fost făcute mulaje după decoraţiunile arhitecturale exterioare pentru a putea fi reconstruite după finalizarea consolidării”, au declarat reprezentanţii municipalităţii.

Muzeul Municipal urmează să fie deschis în primăvara anului viitor. Restaurarea muzeului şi a clădirii din strada Zmeu fac parte dintr-un proiect finanţat de Uniunea Europeană, cu valoarea de 12,5 milioane de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.