Muzeul de Istorie Naturală din Iași a rămas fără proprietar

Muzeul de Istorie Naturală din Iași

Muzeul de Istorie Naturală din Iași

Muzeul de Istorie Naturală din Iași se află într-o stare avansată de degradare. Deși închis de doi ani pentru „reabilitare”, nu s-a luat încă o hotărâre cu privire la recondiționarea acestuia.

În urma unei întrebări adresate de Petru Movilă ministrului de turism, Sorin Cîmpeanu, cu privire la reparațiile care ar trebui făcute muzeului, acesta îi face responsabili pe reprezentanții Universității „Alexandru Ioan Cuza” și pe cei ai Societății de Medici Naturaliști.

„A­vând în vedere cele prezentate şi ţinând seama de faptul că imobilul în care funcţio­nează Muzeul de Istorie Naturală din Iaşi are o dublă administrare atât a Universi­tă­ţii, cât şi a Societăţii de Medici Natu­ra­lişti Iaşi, pentru executarea lucrărilor de consolidare a clădirii este necesar ca am­bele instituţii să aloce fonduri“, a susţinut ministrul Cîmpeanu pentru Ziarul de Iași.

De asemenea, în urma unei propuneri de a incude muzeul într-un program de investiții, Sorin Cîmpeanu a refuzat să dea un răspuns.

Muzeul de Istorie Naturală din Iași este primul astfel de muzeu înființat în Principatele Române. A fost înființat la 4 februarie 1834 și deține în prezent peste 300.000 de exemplare, cele mai valoroase fiind colecțiile de insecte, moluște, amfibieni, reptile, păsări, minerale și plante. Muzeul este situat în fosta casă Roset din Iași, clădire clasată monument istoric.

Elena Mormeci
elena.mormeci@addinfo.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.