Ministerul Educației spune stop abandonului școlar

Ministerul Educației spune stop abandonului școlar

Ministerul Educației spune stop abandonului școlar

Ministerul Educației și Cercetării Științifice (MECS) dezvoltă un nou proiect denumit „Sprijin la bacalaureat, acces la Facultate”. Acesta a fost recent aprobat de Guvern pentru o perioadă de șapte ani.

Unul dintre principalele obiective ale proiectului îl reprezintă scăderea ratei de abandon școlar în licee și în Universități, tinerii fiind încurajați să-și continuie studiile. Programul se axează pe liceele cu un grad scăzut de promovare la bacalaureat. De asemenea, acesta urmărește să susțină financiar, prin punerea la dispoziție a unor burse, studenții și elevii care nu au posibilități materiale.

„Acest program Național abordează astfel nevoile elevilor în risc de părăsire a școlii, la nivel liceal sau univeristar, ceea ce este fundamental pentru România, în condițiile susținerii unei creșteri economice inteligente, în contextul declinului demografic cu care ne confruntăm și a unei populații îmbatrânite”, argumentează MECS.

Reprezentanții inspectoratului județean Iași spun că în ultimii ani rata abandonării școlare este în creștere, ceea ce ar trebui să reprezinte un semnal pentru mediul educațional. În trei școli din judetul Iași, la Tomești, Lungani și Voinești, conform programului „Hai la școală”, există un număr de 209 copii cu risc de abandon școlar.

 

Elena Mormeci

elena.mormeci@addinfo.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.