Mihai Chirica susține dezvoltarea învățământului tehnic și profesional

Mihai Chirica

Mihai Chirica

În cursul zilei de 20 aprilie a.c., la Hotel Unirea, primarul interimar al Iașiului Mihai Chirica a luat parte la conferinţa Consorţiului Regional Nord-Est cu titlul „Dezvoltarea învăţământului tehnic şi profesional românesc. Metode şi perspective europene”.

„Cred că a venit timpul să regândim educaţia, astfel încât fiecare tânăr care trece printr-un proces de învăţare, fie că vorbim de studii universitare sau de cursuri tehnice şi profesionale, să aibă posibilitatea de a se integra într-o manieră cât mai productivă şi benefică pentru el, în societate. Este o obligaţie a noastră, a tuturor, fie că vorbim de autorităţi locale sau de Guvern, să sprijinim în toate aspectele buna funcţionare a sistemului de învăţământ, făcând din acest lucru o strategie de ţară”, a postat primarul pe pagina sa de Facebook, în urma conferinței.

Acest eveniment are drept scop promovarea învăţământului tehnic, lucru ce se poate realiza prin introducerea în România a unor programe de învăţare de tip dual, a diversificării ofertei educaţionale şi a realizării unei educaţii individualizate în concordanţă cu aptitudinile, interesele şi nevoile de dezvoltare a tânărului, precum şi cu cerinţele pieţei muncii.

Surse: Facebook, Ziarul de Iași

Alexandra NEAGU

Leave a Reply

Your email address will not be published.