Mihai Chirica: Am încredere deplină în calitatea apei potabile pe care o furnizează ApaVital SA

Mihai Chirica, primarul Municipiului Iaşi, a ţinut să clarifice informaţiile apărute în presa locală în legătură cu calitatea apei din judeţul Iaşi. Acesta a ţinut să facă o serie de precizări pentru a creocta informarea opiniei publice.

„Încă de la început, susțin și subliniez faptul că am încredere deplină în calitatea apei potabile furnizate de ApaVital SA! Afirmațiile mele care au alimentat nevoia de senzațional a unor instituții media se refereau strict la un incident petrecut în urmă cu 10 ani, situație confirmată, de altfel, și de către domnul manager al ApaVital SA, Ion Toma, într-o declarație de presă dată astăzi”, a precizat Mihai Chirica.

Edilul Iaşului susţine că incidentul la care a făcut referire într-un interviu acordat publicaţiei online Green Report a avut loc în urmă cu 10 ani. Totodată, primarul Iaşului susţine că a făcut apel la acest exemplu pentru a ilustra diferenţa dintre situaţia din urmă cu 10 ani şi cea de acum, în ceea ce priveşte calitatea serviciilor de apă şi canalizare din municipiul Iaşi.

„În urma unor investiții în valoare de peste 400 de milioane de euro gestionate mai întâi de Regia Autonomă Județean de Apă Canal, apoi de ApaVital SA și coordonate de Asociația Regională a Serviciilor de Apă Canal Iași, sistemul de gestiune a apei potabile și a apelor uzate a devenit modern, ecologic, eficient și 100% sigur pentru populație”, se arată în comunicatul de presă emis de Primăria Municipiului Iaşi.

Ca o dovadă în plus a încrederii municipalității în calitatea apei potabile furnizate de ApaVital SA, Primăria Municipiului Iași a lansat, susține și va extinde proiectul „Apă fără Plastic”, care constă tocmai în amenajarea unor surse publice de apă potabilă din rețeaua municipală.

În concluzie, primarul Iaşului afirmă că are încredere totală în calitatea apei potabile furnizate de ApaVital SA și consideră că sistemul de alimentare cu apă și canalizare este unul dintre cele mai performante și mai sigure din România și chiar din Europa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.