Mesajul lui Klaus Iohannis pentru români de Ziua Mondială a luptei împotriva cancerului

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis

Președintele României a transmis un mesaj românilor cu ocazia Zilei Mondiale a luptei împotriva cancerului. Pentru că astăzi, 4 februarie, în întreaga lume se militează pentru prevenție, depistare precoce și pentru conștientizarea existenței acestei maladii, Klaus Iohannis a încercat să evidențieze și să atragă astfel atenția asupra unor lucruri care împiedică dezvoltarea firească a acestor trei fenomene în țara noastră.

„Mulți dintre semenii noștri sunt afectați de extinderea numărului de boli incurabile. Subfinanțarea, organizarea defectuoasă a sistemului sanitar sau chiar nepăsarea adâncesc această stare de fapt. Astăzi, de Ziua Mondială a luptei împotriva cancerului, să nu uităm că multe forme de cancer pot fi vindecate dacă sunt depistate la timp și că, pe termen lung, prevenirea bolilor costă statul mai puțin decât tratamente făcute târziu și cu șanse reduse de vindecare a pacientului.”, a declarat pe pagina sa de facebook președintele României, Klaus Iohannis.

În întreaga lume cancerul rămâne o cauză de deces, care nu poate fi deloc ignorată. În România numărul bolnavilor de cancer se ridică la aproximativ 400.000 de persoane, unele dintre cele mai comune forme ale bolii fiind cancerul de sân la femei și cel pulmonar și colorectal la bărbați.

Ziua Mondială a luptei împotriva cancerului este o inițiativă a Uniunii Internaționale pentru Controlul Cancerului (UICC) și anual, pe data de 4 februarie, se străduiește să unească diferite comunități într-o încercare de rezistență în fața maladiei la nivel global.

 

Aryna Creangă
aryna.creanga@addinfo.ro

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.