Marius Bodea, atac la adresa conducerii Primăriei Iași

Marius Bodea

Marius Bodea

Marius Bodea, candidat PNL la șefia municipiului Iași, a susținut luni, 28 martie, o conferință de presă, prin care a făcut publice neregulile privitoare la instituțiile subordonate Primăriei Iași. Evenimentul a avut loc la sediul PNL, începând cu ora 12.00.

Conform statisticilor prezentate, SC Citadin SA, SC Servicii Publice SA, SC Eco Piața SA, SC Fotbal SA, Fundația Hecuba și Fundația Iași Capitală Europeană a Culturii sunt doar câteva dintre societățile și fundațiile ale căror cheltuieli nu sunt transparente. Acesta a precizat veniturile și cheltuielile fiecărei societăți, din anul 2010 și până în prezent, încheind cu o serie de propuneri prin care să se justifice, pe viitor, orice aspect legat de administrarea serviciilor publice locale.

„Acest tablou relevă clar o lipsă de transparență a cheltuirii banilor publici la toate societățile și fundațiile aparținând Primăriei. Soluțiile noastre sunt de foarte mult bun simț și sunt simple: planul anual de achiziții publice să fie făcut public de către Primărie pentru toate fundațiile și societățile aflate în subordinea sa, să se respecte obligativitatea publicării stadiului în care se află diverse proceduri de achiziție, precum și actualizarea tuturor website-urilor, începând cu cel al Primăriei Municipiului Iași și continuând cu societățile și cu ONG-urile care sunt acum lipsite de orice informații relevante”, a declarat Marius Bodea, candidatul PNL la Primăria Iași.

Director al Aeroportului Internațional Iași, Marius Bodea se află, alături de viceprimarul Mihai Chirica în lupta pentru alegerile locale ce se vor desfășura în luna iunie.

Letiția Gheorghiu

Leave a Reply

Your email address will not be published.