Mai puține specializări pentru bobocii Universității „Alexandru Ioan Cuza”

UAIC

UAIC

Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași va renunța la 9 specializări în anul universitar 2015-2016.

Anul acesta, bobocii care vin la înscrierile din cadrul UAIC, vor beneficia de un număr mai mic de specializări. Este vorba despre două opțiuni din cadrul facultății de Biologie și Ecologie și Protecția Mediului, Chimie informatică și Chimia Mediului, Economie și Administrarea Afacerilor, Economie agroalimentară și Economie Generală, Istoria Artei și Muzeologie, precum și studii culturale din cadrul facultății de Filozofie și Științe Politice. Dacă printre opțiunile absolvenților de liceu se numără una din cele nouă, aceștia sunt nevoiți să se reprofileze. Universitatea a decis renunțarea la aceste specializări din cauza numărului mic de studenți care le frecventau.

„Aceste specializări nu mai au studenți, ca atare, nu mai are sens să le ținem. Ele sunt în oferta educațională a universității, pot fi oricând reactivate, dacă va fi nevoie. Nu sunt desființate pentru că s-au constatat nereguli, ci pentru că nu au fost studenți un anumit număr de ani. În plus vor fi programe de licență și mastere noi” , a declarat rectorul UAIC Vasile Ișan pentru Evenimentul.

Au mai fost situații de acest gen în universitățile din Iași, anul trecut Instituția privată „Mihail Kogălniceanu” fiind nevoită să-și închidă de tot porțile, din cauza numărului mic de studenți.

Elena Mormeci

elena.mormeci@addinfo.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.