Libertatea ne este interzisă

Ce vremuri se anunță…

Libertatea ne este interzisă

Libertatea ne este interzisă

Câte inimi vor fi descurajate și câte lacrimi vor curge. Nu mai știm să luptăm. Lăsăm timpul să treacă pe lângă noi , fără să-l întrebăm încotro ne îndreptăm. Respirăm doar ca să nu fim acuzați că nu facem nimic. Înainte, exista o luptă pe care o duceam zi de zi în spate  cu viața și corăbiile ei. Acum însă, alta e întrebarea. Unde e libertatea de toți dorită, de prea puțini cunoscută? Mulți oameni se cred liberi, nefiind. Prea puțini sunt aceia care au gustat și au trăit din plin, adevărata libertate.  Ce ne spuneți nouă tinerilor care vă cerem vouă oamenilor maturi, trecuți prin  viață, să ne povestiți cum stau lucrurile și cum trebuiesc luate ca să reușim ceva? Care e menirea noastră pe Pământ dacă nu cea de a învălui lumea în frumusețea ei adevărată și să ne ajutăm, să ne dăm mână cu mână, nu armă cu armă? Eu știu că îmi pierd timpul punând astfel de întrebări, dar mă consolez cu gândul că într-o zi voi fi ascultată.

 Atentatul din Franța a oferit tuturor o umbră neagră de ură și oamenii  s-au gândit la răzbunare. Toți am privit în fața televizorului sau am vorbit în fiecare zi despre asta. Am așteptat noutăți, așteptam să înceapă știrile să ne documentăm, dar nimeni nu s-a gândit să ajute. Am ieșit în stradă și am ținut în mâini foi care transmiteau diferite mesaje, dar nimeni din nou nu s-a gândit să ajute. Așa ne-am exprimat noi libertatea. Dar oare, oamenii care au fost omorâți, nu erau și ei liberi ? Nu aveau dreptul și ei la libertate?

Și uite așa, o luăm din nou de la capăt. Aceleași întrebări, fără răspuns. Și cred că asta e concluzia.. Ce este libertatea?

                                                                                               Mădălina Micu

madalina.micu@addinfo.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.