Liberalii ieşeni cer verificare apei potabile. Va fi formată o comisie de analiză

Consilierii judeţeni PNL Iaşi vor să alcătuiască o comisie de verificare a calităţii apei în judeţul Iaşi. Aceştia doresc adoptarea acestei măsuri ca urmare a scandalului apei potabele, apărut în aceste zile, după interviul pe care primarul Mihai Chirica l-a acordat unei publicaţii online. În discuţia avută cu jurnaliştii respectivei publicaţii, edilul Iaşului se îndoia de calitatea apei pe care ieşenii o consumă zilnic de la robinete. În acest sens, liberalii ieşeni vor iniţia, în forul judeţean, formarea unei comisii de analiză şi verificare (conform Legii 215 din 2001), alcătuită din consilieri judeţeni şi specialişti. Aceştia ar urma să verifice starea infrastructurii de furnizare a apei potabile din judeţul Iaşi. În urma acestei acţiuni se va întocmi un raport şi, dacă va fi cazul, vor fi luate măsurile care se impun. Consilierii judeţeni PNL susţin că alimentarea cu apă potabilă este un lucru foarte important, vital pentru consumatori. Totodată, aceştia afirmă că aceasta este o răspundere a Consiliului Judeţean şi a societăţii ApaVital.

Ca urmare a scandalului apei potabile, posibil infestate, din judeţul Iași, consilierii județeni liberali sunt de părere că este de datoria lor, ca reprezentanţi direcţi ai intereselor consumatorilor, să întreprindă acţiuni de verificare pentru a îi asigura pe cetăţeni de calitatea apei consumate de la servicul public de resort, aflat în responsabilitatea Consiliului Județean. Alimentarea cu apă potabilă este o chestiune foarte importantă, vitală pentru consumatori, și sensibilă ca răspundere pentru Consiliul Județean și societatea Apavital. Orice speculație pe seama acestei probleme trebuie înlocuită cu evidențe și certitudini. Cetățenii județului au dreptul să fie informați permanent cu privire la calitatea acestui serviciu. Consilierii județeni liberali, în sensul doctrinei partidului pe care îl reprezintă și mai ales a răspunderii pe care și-au asumat-o față de cetățeni atunci când au candidat și au fost aleși, înțeleg să vegheze la protejarea sănătății locuitorilor județului„, se arată în comunicatul de presă emis de liberalul Romeo Vatră.

Primarul Mihai Chirica a revenit asupra declaraţiilor făcute pentru publicaţia online şi susţine că era vorba despre o situaţie întâlnită în Iaşi în urmă cu aproximativ 10 ani. Totodată, edilul Municipiului Iaşi spune că dorea doar să realizeze o paralelă între situaţia întâlnită atunci şi cea existentă în momentul de faţă.

Încă de la început, susțin și subliniez faptul că am încredere deplină în calitatea apei potabile furnizate de ApaVital SA! Afirmațiile mele care au alimentat nevoia de senzațional a unor instituții media se refereau strict la un incident petrecut în urmă cu 10 ani, situație confirmată, de altfel, și de către domnul manager al ApaVital SA, Ion Toma, într-o declarație de presă dată astăzi. În urma unor investiții în valoare de peste 400 de milioane de euro gestionate mai întâi de Regia Autonomă Județean de Apă Canal, apoi de ApaVital SA și coordonate de Asociația Regională a Serviciilor de Apă Canal Iași, sistemul de gestiune a apei potabile și a apelor uzate a devenit modern, ecologic, eficient și 100% sigur pentru populație”, a precizat primarul Mihai Chirica.

Ca o dovadă în plus a încrederii municipalității în calitatea apei potabile furnizate de ApaVital SA, Primăria Municipiului Iași a lansat, susține și va extinde proiectul „Apă fără Plastic”, care constă tocmai în amenajarea unor surse publice de apă potabilă din rețeaua municipală.

Leave a Reply

Your email address will not be published.