Lansare TelePlus la Iaşi si Tulcea

Camelia Gavrilă

Camelia Gavrilă

Lansarea proiectului „Fii Pregătit!”a avut loc joi, 12 februarie, la Grand Hotel Traian. Acesta este un program educaţional de dezvoltare a competențelor-cheie, derulat de Inspectoratul Şcolar Tulcea în calitate de beneficiar şi de Inspectoratul Şcolar Iaşi în calitate de partener.

La lansare au participat peste 140 de invitaţi: viceprimarul Iaşiului, Mihai Chirica, secretarul de stat în cadrul Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, Vasile Şalaru, inspectori, profesori, elevi şi studenţi voluntari în cadrul proiectului.
Obiectivul principal al proiectului este optimizarea procesului de formare a competențelor-cheie şi profesionale ale elevilor învăţământului secundar, în vederea susţinerii cu succes a examenelor naţionale şi în vederea inserţiei pe piaţa muncii.
Proiectul se bazează pe un program educaţional integrat de sprijin – TelePlus, cu 4.200 de elevi beneficiari din judeţele Iaşi şi Tulcea. Aceştia vor face parte din programul ce va include cercuri de matematică, limba si literatura română, știinţe ale naturii, promovare şi media, dezbateri, jurnalism şi tehnologii IT&C moderne, dar şi excursii, competiţii şi programe de voluntariat.
„Noi, cei în an terminal, suntem înzestraţi să participăm într-un asemenea proiect, mai ales că primim ajutor la materiile importante: matematică şi informatică, matematica fiind cea mai grea. Cu ajutorul pregătirilor şi orelor de consiliere putem obţine note mari la bacalaureat”, a declarat Morăraşu Silviu Ionuţ, elev în clasa a 12-a la Colegiul Tehnic „Ioan C. Ştefănescu” din Iaşi, beneficiar al programului.
Totodată, printre obiectivele proiectului se numără şi creşterea motivaţiei pentru învăţare a elevilor, dezvoltarea unei atitudini pozitive faţă de şcoală, cu ajutorul celor 30 de specialişti în consiliere şi orientare psihopedagogică. Astfel, proiectul vizează crearea şi promovarea de modele educaţionale inedite într-un mediu inovativ, informatizat, dar mai ales creşterea calităţii în educaţie la nivel local, judeţean şi regional.

Anca Pascal

anca.pascal@addinfo.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.