La UMF s-a fixat data concursului de admitere

Conducerea Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” (UMF) din Iași a stabilit calendarul examenului de admitere la studiile universitare de licență pentru anul 2017 – 2018. Înscrierile se vor face pe parcursul unei săptămâni în perioada 17 – 23 iulie. Viitorii studenți vor susține examenul de admitere miercuri, 26 iulie 2017, iar testarea va consta într-un test grilă cu o durată de trei ore.

Una din noutățile admiterii de anul acesta constă în restrângerea numărului de manuale din bibliografie. Pentru fiecare materie de concurs fiind doar un singur manual. Tinerii vor putea susține examenul doar la o singură specializare deoarece toate au loc în aceelași timp.

„Pentru fiecare materie de concurs s-a ales un singur manual, ca urmare a consultărilor cu cadrele didactice din Comisia de Admitere, precum și a profesorilor de biologie, fizică și chimie din liceele din Iași și din Moldova”, a declarat Ivona Burduja, purtător de cuvânt al UMF Iași.

Nota finală va fi media notei de la rezultatul obținut la testul grilă, aceasta contând în proporție de 90% și nota de la examenul de bacalaureat reprezentând 10%. Cei interesați pot găsi mai multe detalii despre concursul de admitere pe site-ul UMF: METODOLOGIE ADMITERE UMF IASI 2017. Următoarea simulare de admitere va avea loc pe data de 7 mai.

Alisa Georgiana PORCARU

Leave a Reply

Your email address will not be published.